woensdag 11 december 2019

VOOR HET EERST NAAR SEVILLA: BEZIENSWAARDIGHEDEN DIE JE NIET WILT MISSEN


Quien no ha visto Sevilla, no ha visto maravilla. Een gezegde dat trots gebruikt wordt door de Sevillanen. Het duidt op de wonderlijke schoonheid van de stad. En dat is niet overdreven. Sevilla zal je met haar schoonheid ongetwijfeld versteld doen staan en zal je zeker niet teleurstellen. De stad kent vele bezienswaardigheden: van het Alcázar in Moorse stijl tot de ultramoderne metropol parasol. 
Maar het mooiste van Sevilla is nauwelijks in woorden te vatten. Dat is namelijk de heerlijke, vrolijke en in mijn ogen écht pure Spaanse sfeer. Als ik in Sevilla rondloop krijg ik vaak het gevoel op een filmset beland te zijn. Zo is de kans reëel dat een opaatje dat voor je loopt op straat spontaan flamenco begint te zingen, moet je uitkijken dat je niet omver wordt gelopen door paarden met hun koets en als je tijdens de Feria de Abril in de stad bent, weet je al helemaal niet wat je ziet. Dan trekken vrouwen hun gekleurde flamencojurken aan, en de mannen zijn strak in het pak. Zoals op veel plaatsen in Spanje vind je letterlijk op elke straathoek een bar met terras zodat je moeiteloos meegaat in het Spaanse ritme en relaxt van de zon kunt genieten, onder het genot van een cervecita en tapas. Lees gauw verder voor de mooiste bezienswaardigheden van deze stad!


EL REAL ALCÁZAR
Het Real Alcázar is een paleiscomplex in het centrum van Sevilla. Het is gebouwd op de resten van een Moors kasteel dat in het jaar 913 werd gebouwd en later werd uitgebreid tot paleis. Eenmaal in Castiliaanse handen breidde koning Alfonso X het paleis nogmaals uit. Koning Pedro I liet in 1364 uiteindelijk een nieuw paleis bouwen, dat door latere koningen ook weer werd uitgebreid. Bij het complex horen de prachtige paleistuinen met o.a. fruitbomen, palmbomen en fonteinen. Vooral als de zon schijnt (grote kans) waan je je er in het paradijs. Je kunt via deze website toegangskaarten kopen.
Tip: Enthousiast geworden over de Mudéjar-bouwstijl van het Alcázar? Ook la Casa de Pilatos is een paleis in deze stijl. Het ligt op ongeveer een kwartiertje lopen vanaf het Real Alcázar.


LA PLAZA DE ESPAÑA
Het Plaza de España van Sevilla is misschien wel de mooiste van Spanje. Niet voor niets is het een populaire locatie voor het maken van trouwfoto's en heeft het meerdere malen gediend als filmset. Het plein heeft de vorm van een enorme halve cirkel en wordt omringd door gebouwen, waarvan de meeste worden gebruikt door de overheid. Onderaan deze gebouwen bevinden zich 52 tegelmozaïeken waar ook bankjes bij horen. Vind maar eens een mooiere plek om even uit te rusten! Op de mozaïeken zijn de Spaanse provincies afgebeeld. In het midden staat een enorme fontein en er loopt een kanaal langs het hele plein met daar overheen vier bruggen. Deze bruggen staan voor de vier oude koninkrijken van Spanje (Castilla, León, Navarra en Aragón). Tegenover het Plaza de España ligt het schitterende Parque María Luisa. Op een warme dag is dit park een heerlijke plek om af te koelen in de schaduw van de palmbomen. 


EL METROPOL PARASOL
De Metropol Parasol is indrukwekkend vanaf de grond, maar is dat nog meer als je hem beklimt. Je hebt het mooiste uitzicht vlak voor zonsondergang. Vanaf 22 meter hoogte kijk je, terwijl je je in een fututuristische scène waant, uit over de oude stad. Onder de setas (paddenstoelen), zoals ze ook wel genoemd worden vanwege hun vorm, bevindt zich een opgraving van een Romeinse kolonie met daarbij een museum. Ook zijn er enkele horecagelegenheden.

Foto: metalocus.es

LA GIRALDA & KATHEDRAAL VAN SEVILLA
De Giralda, eens de hoogste minaret van de wereld, is nu een klokkentoren en hoort bij de kathedraal Santa María de la Sede. Deze kathedraal is de op twee na grootste van Europa en de grootste gotische kathedraal ter wereld. Hij is gebouwd op de plek van de vroegere hoofdmoskee van de stad. Er zijn enkele elementen van de moskee bewaard gebleven, zoals de Patio de los Naranjos (een patio met sinaasappelbomen). Binnenin bevindt zich het graf van Columbus, al is het onzeker of hij daar daadwerkelijk begraven ligt.
De toren is 104,1 meter hoog en is, net als de kathedraal, open voor publiek. Via een hellende gang loop je via 35 platforms omhoog. Vanaf de verschillende zijden van de Giralda overzie je heel Sevilla.
De Giralda en de kathedraal staan midden in het centrum van de stad. Er omheen vind je vele gezellige barretjes, een plein, paarden met koetsen, palmbomen en toeristen die uitrusten. Loop er vooral 's avonds ook eens langs, dan is de sfeer en het aangezicht van de plek er haast magisch.

EL TORRE DEL ORO
Loop je richting deze Toren van het goud, dan loop je ook richting de rivier de Guadalquivir en calle Betis. Deze zijn ook zeker de moeite van het bewonderen waard. De Torre del Oro is een overblijfsel van de Moorse stadswallen. Tegenwoordig is er een maritiem museum gevestigd in de toren, maar het heeft ook gediend als gevangenis, kapel en opslagplaats. El Torre del Oro is 36 meter hoog en biedt mooi uitzicht op o.a. de rivier en de Giralda.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten