zaterdag 7 december 2019

5X DE LEUKSTE DAYTRIPS VANAF SEVILLAHoewel je je in de Andalusische hoofdstad niet snel zult vervelen, is het zeker de moeite waard om de trein, bus of auto eens te pakken om de omgeving van Sevilla te verkennen. Of je nou houdt van stranden, cultuur en geschiedenis of lekker eten en drinken, Andalusië heeft voor ieder wat wils. Zie hier onder vijf daytrips die je niet wilt overslaan als je in Sevilla bent.

1. CÁDIZ

Vanaf het station Santa Justa in Sevilla reis je in ongeveer 1,5 uur met de trein naar Cádiz. Het station van Cádiz ligt op tien minuten loopafstand van het centrum. Cádiz heeft een klein maar gezellig centrum met sfeervolle plazas en goede restaurantjes. Het fijne aan deze stad is dat het aan zee ligt. Na een lekkere lange lunch loop je zo naar het strand. Restaurant El Aljibe is een echte aanrader, hier eet je tapas of een heerlijke arroz (rijstgerecht).2. JEREZ DE LA FRONTERA

De trein naar Cádiz stopt ook in Jerez de la Frontera, de stad waar de sherry vandaan komt. Ook Jerez is maar een klein stadje. Als je hier bent, kun je natuurlijk niet weggaan zonder sherry te hebben geproefd. Wij zijn naar Bodegas Tradición geweest voor een proeverij. Hier proef je dan, in een typisch Andalusische patio, verschillende sherry's vergezeld van lekkere hapjes. Er zijn tours in het Spaans en in het Engels.3. CÓRDOBA

Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Córdoba. Deze stad is vanaf Sevilla goed bereikbaar per bus. Er gaan bussen van het busstation Plaza de Armas. Het was ooit de machtigste stad van het Moorse Rijk Al-Andalus. Córdoba is nu bekend vanwege haar imposante Mezquita. Na de middeleeuwen is deze voormalige moskee omgebouwd tot katholieke kathedraal. Tot op heden zijn er echter nog veel islamitische elementen te bespeuren, zoals de gebedshal met marmeren zuilen. Behalve de kathedraal is de Joodse wijk ook zeker een bezoekje waard.


4. ITÁLICA

Eigenlijk mag een uitstapje naar Itálica geen daytrip genoemd worden. Itálica ligt namelijk maar 8 kilometer ten noordwesten van Sevilla en is gemakkelijk te bereiken per bus, ook weer vanaf Plaza de Armas. Je kunt er gerust een middagje naartoe gaan. Neem de bus naar Santiponce, dan stap je uit voor de ingang. Itálica was de eerste Romeinse stad in Spanje en is gesticht in 206 voor Christus. De ruïnes van deze oude stad zijn gedeeltelijk gerestaureerd. Naast een Romeins amfitheater (waar ook afleveringen van The Game of Thrones zijn opgenomen!) zie je ruïnes van een aantal huizen, mooie mozaïeken en de brede straten. De vele olijfbomen geven de plek een heerlijke Mediterrane sfeer.


5. PLAYA DE MATALASCAÑAS

Wie van uitgestrekte zandstranden houdt, zit goed aan Playa de Matalascañas. Dit is het dichtstbijzijnde strand vanaf Sevilla. De bus doet vanaf Plaza de Armas ongeveer 1 uur en 45 minuten over de 95 kilometer die het strand verwijderd ligt vanaf de stad.

Playa de Matalascañas en Huelva
Foto: ruralidays.com


Ben jij al eens op een van deze plekken geweest? Waar zou je nog naartoe willen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten